+1 863-397-5981 (Viber, WhatsApp)        edit.florida@gmail.com
Image
Image
Image

Taxe aferente investitorilor străini


Piața imobiliară din Florida a fost mereu atractivă pentru investitorii străini pentru nenumăratele și minunatele avantaje oferite, cum ar fi clima perfectă pe tot parcursul anului, renumitele parcuri tematice, orașe cu plaje fantastice cu nisip fin și alb, turismul, piața imobiliară în continuă creștere (mai ales cea de închirieri proprietăți) – așa că nu e de mirare că apetitul acestora a fost mereu ridicat pentru a deține un colț de rai în aceasta parte a Americii.

Conform rapoartelor Agenției Naționale a Agenților Imobiliari (N.A.R), Statul Florida are cel mai ridicat număr de investiții străine pe piața imobiliară din întreaga SUA. Se pare că cel mai important factor care îi face pe investitori să facă acest pas este tocmai securizarea şi profitabilitatea oferită de investiția imobiliară din Florida.

Image

Investitorii străini pot să cumpere o proprietate imobiliară în Florida, SUA, atât în nume personal cât și prin intermediul unei societăți comerciale (ex: S.R.L.), la fel ca orice alt cetățean al Statelor Unite ale Americii. Aceasta fiind și cea mai importantă decizie pe care trebuie să o luaţi, având influență pe tot parcursul păstrării investiției din punctul de vedere al taxării, motiv pentru care vă sfatuiesc să consultați specialiști în contabilitate şi taxe.

Vă voi prezenta câteva aspecte generale:

  • I.R.S vă solicită să plătiți, în calitate de investitor străin, impozit pe profitul net (obținut prin scăderea cheltuielilor aferente proprietăţii din venitul obţinut din închiriere). Sunt multe feluri de cheltuieli care pot fi considerate deductibile, cum ar fi: dobânda ratei lunare, ratele de asigurare, taxele de proprietate, cheltuielile de administrare, amortizarea proprietăţii. Toate acestea pot micșora impozitul pe profit și pot face investiția dumneavoastră extrem de profitabilă. În plus, în cazul în care în primii ani ați avut pierdere, impozitul pe venit va fi compensat.
  • Fiecare ţară are tratate comerciale diferite cu SUA, așadar, înainte de a încheia orice tranzacție, vă sfătuiesc să consultați un specialist local pentru taxare internațională. În unele cazuri, pot apărea taxe pentru investiția dumneavoastră și în țara de origine, în afara taxelor statului Florida.
  • În cazul vânzării proprietății deținute deja în Florida, cetățenii străini vor plătii taxele aferente venitului încasat prin vânzare conform Legii Taxării Cetățenilor Străini pentru vânzarea proprietăților, numită FIRPTA. Conform acestei legi se va plăti o taxă de 15% din venitul obţinut prin vânzarea proprietății. Suma reținută nu este obligația fiscală finală, ea fiind considerată avans. Vânzătorul trebuie să prezinte o declarație fiscală, în scopul de a calcula valoarea finală a impozitului datorat. Suma reținută în exces va fi creditată și remisă în contul vânzătorului. Există și excepții de la legea FIRPTA, cum ar fi achiziția unei proprietăți pentru propria reședință și vânzarea sub valoarea de $300.000. În acest caz, nu există nici o reținere de 15% din prețul de vânzare.
  • Sunt numeroși alți factori care trebuie luați în calcul de un investitor străin când decide să facă investiția imobiliară în Florida sau orice altă parte a SUA. Vă sfătuiesc să consultați un specialist și să obțineți informațiile la zi.
  • Florida este unul din cele șapte state din SUA în care nu există impozit pe venitul persoanelor fizice la nivel de stat (STATE INCOME TAX). Venitul persoanelor fizice este impozitat la nivel federal (FEDERAL TAX INCOME), iar tranşele de venit şi cota de impozitare variază în funcție de tabelul de mai jos.
FEDERAL INCOME TAX 2022
TRANŞE DE VENIT - DECLARAŢIE FISCALĂ COMUNĂ SOŢ - SOŢIE
COTĂ
$0 - $20,550
10%
$20,551 - $83,550
12%
$83,551 - $178,150
22%
$178,151 - $340,150
24%
$340,101 - $431,900
32%
$431,901 - $647,850
35%
$647,851 şi peste
37%
  • Impozitul anual pe proprietate variază în funcție de județ, de localitate, precum și de valoarea proprietății. Facturile fiscale de impozit pe proprietate sunt trimise prin poştă până la data de 1 noiembrie al fiecărui an, iar ultimul termen de plată este 31 martie al următorului an. În esență, acest lucru înseamnă că impozitele pe proprietate aferente anului 2022 trebuie să fie plătite cel târziu până la 31 martie 2023. Sunt oferite diverse reduceri pe taxe de proprietate, și anume dacă sunt plătite până la sfârșitul lunii noiembrie, se acordă o reducere de 4%, 3% reducere dacă plata se face până la sfârșitul lunii decembrie, 2% reducere până la sfârşitul lunii ianuarie, şi 1% reducere până la sfârşitul lunii februarie.

 Notă: cumpărarea unei proprietăți în Florida nu vă schimbă statutul de cetățean străin sau perioada de ședere pe teritoriul SUA.     

Image
Copyright © 2024. All Rights Reserved.

CONTACT

Telefon: +1 863-397-5981

Viber, WhatsApp : +1 863-397-5981

Website: www.imobiliareflorida.ro

E-mail: edit.florida@gmail.com

FLORIDA CAPITAL REALTY